De En Prison regel

De En Prison regelBij roulette is het casino jouw grootste tegenstander en dat blijkt doorgaans een erg lastige opponent te zijn. Gelukkig bestaan er meerdere mogelijkheden om ervoor te zorgen dat het huisvoordeel flink wordt ingeperkt. De zogenaamde En Prison regel is één van de troeven die jij als Roulette speler in handen hebt. Met deze slimme regel kun je jezelf indekken tegen spelsituaties waarbij de bal op de nul terechtkomt. Normaal gesproken zou dat betekenen dat je de speelronde onverbiddelijk verloren hebt, tenzij je dus voor de En Prison regel hebt gekozen. Hieronder leggen we je uit hoe het precies zit.

Een regel die bekend voorkomt

De En Prison regel lijkt erg op die van La Partage, maar verschilt op een aantal punten. In het kort betekent het niets anders dan dat als de inzet bij een 50/50 inzet op de ‘0’ of ’00’ terechtkomt, je dan een tweede kans krijgt. En Prison kan worden geactiveerd bij een zogeheten 50/50 inzet, oftewel inzetten op rood/zwart of op oneven/even. Dankzij deze regel ben je in staat om je inzetten beter te beschermen en wordt je kans op verlies dus ook aanzienlijk verlaagd. Geen wonder dat steeds meer spelers gebruik maken van de optie.

Je dient echter wel te weten dat En Prison geen standaard spelregel van Roulette is. Als je hiervan gebruik wilt maken, dan dien je dus aan te schuiven aan een tafel waar deze regel daadwerkelijk wordt gevolgd. Omdat En Prison Roulette ook tot een achterliggende strategie leidt, zullen we deze regel uitgebreid met je doornemen.

Jouw inzet gevangennemen

Deze regel draagt niet voor niets de naam En Prison. In het Nederlands betekent dit vrij vertaald het gevangennemen. Bij Roulette houdt dat dus in dat je jouw inzet gevangen kunt nemen bij elke ronde dat er een ‘0’ wordt gedraaid.

Ter illustratie: stel dat je Frans Roulette aan het spelen bent en een Even-money inzet op alle zwarte hokjes. Het spel gaat van start, maar het balletje belandt tot jouw grote schrik op de Single-zero vak. Normaal gesproken zou dit betekenen dat je jouw volledige inzet kwijt bent, maar dankzij En Prison Roulette krijg je nu toch een tweede kans aangereikt. Je maakt de keuze om jouw inzet vast te zetten. Er wordt wederom gedraaid, terwijl de helft van de inzet blijft staan. Win jij de volgende ronde? Dan krijg je de inzet terug en heb je dus slechts de helft verloren. Hiermee biedt de En Prison strategie een wel heel erg welkome uitweg.

Het belang van de even-money inzet

Een van de voorwaarden die geldt bij het in werking stellen van deze opmerkelijke regel is dat je gebruikmaakt van de eerder genoemde Even-money inzet. Dat klinkt wellicht wat lastig, maar dat is het in de praktijk niet. Het betekent namelijk niets anders dan dat je de fiches inzet op rood of zwart, even of oneven getallen, of op de getallen 1 t/m 18 of 19 t/m 36.

Je ziet dus dat de nummers in twee helften onderverdeeld. Kies je bij het inzetten voor één van de kleuren of voor één van de twee helften van getallen, dan heb je de optie om de En Prison regel te gebruiken. Hiermee geldt de regel enkel voor alle 50/50 inzetten.

Een weloverwogen keuze

Daarnaast krijg je bij het spelen van En Prison Roulette dus een soort van nieuwe kans. Je kan er namelijk voor kiezen om je inzet vast te zetten. Indien je daartoe besluit, dan zal de helft van je inzet blijven staan op bijvoorbeeld de kleur zwart en wordt er opnieuw gedraaid. De andere helft ben je in dat geval dus kwijt. Mocht de bal daarna daadwerkelijk op zwart vallen, dan krijg je de inzet terug, oftewel de overgebleven helft. Als je geld vastzet, dan betekent dat automatisch ook dat je de inzet weer kunt terugverdienen. Daarentegen is winst maken niet aan de orde. Je dient namelijk wel wat water bij de wijn te doen om deze regel te kunnen activeren.

De En Prison regel in de praktijk

Bij de En Prison regel gaat het voordeel dus direct naar de speler. Hiermee wordt het je allemaal wel heel makkelijk gemaakt. Indien de regel wordt aangeboden, weet je nu wat je te doen staat. In eerste instantie althans. Je kunt er namelijk voor kiezen om de helft van de inzet te laten uitbetalen of de geplaatste inzet te laten staan tijdens de volgende speelronde. Kies je voor het laatstgenoemde en belandt het balletje op de ‘0’? Dan ben je alles kwijt. De regel in werking stellen, roept dus eigenlijk ook meteen een volgende vraag op. En juist daar ligt de uitdaging. Aan jou nu de taak om de spelsituatie zo goed mogelijk aan te voelen. Je kan alvast even je roulette skills testen door gratis roulette uit te proberen. Daarna kan je je meteen aan online roulette wagen en zo de En Prison regel in praktijk uittesten.